Zakelijk contact
Wij vinden serviceverlening erg belangrijk. Er zijn verschillende manieren om contact met ons op te nemen.
Contactgegevens
Telefoon
Maandag t/m vrijdag 08.00 - 17.30 uur
Contactformulier
Reactie binnen 5 werkdagen
Maak een afspraak
Binnen 5 werkdagen ontvangt u een reactie
Adresgegevens
DSW Zorgverzekeraar
's-Gravelandseweg 555
3119 XT Schiedam
Maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17.00 uur
DSW Zorgverzekeraar
Afdeling Zakelijke markt
Postbus 243
3100 AE Schiedam
Veelgestelde vragen
Dat komt omdat een behandeling in een ziekenhuis verdeeld is in trajecten, ook wel Diagnose Behandel Combinaties genoemd (DBC’s). Wanneer u voor een behandeling naar het ziekenhuis gaat, wordt een DBC geopend. Vanaf dat moment worden alle kosten voor u bij elkaar opgeteld. De eerste DBC duurt maximaal 90 dagen. Duurt uw behandeling langer of blijft u onder controle? Dan opent het ziekenhuis een vervolg-DBC. De startdatum van de vervolg-DBC sluit direct aan op de einddatum van de vorige DBC. Een vervolg-DBC duurt maximaal 120 dagen. Zo’n DBC kan dus 120 dagen open staan. Na een operatie mag de DBC nog maximaal 42 dagen openstaan. Na maximaal 120 dagen wordt de DBC gesloten en kan de zorgverlener de zorg declareren.
Duurt de behandeling langer dan deze termijnen? Daarna wordt er een nieuwe (vervolg-)DBC geopend. De behandeling kan dus meerdere DBC’s bevatten. Dit proces herhaalt zich steeds na maximaal 120 dagen, zolang u onder behandeling bent.
Voor iedere DBC betaalt u apart eigen risico. De overheid heeft vastgesteld hoe de kosten voor zorg in het ziekenhuis in rekening mogen worden gebracht. Als u in een bepaalde periode niet in het ziekenhuis bent geweest, ontvangt u hier natuurlijk geen rekening voor. De openingsdatum van de DBC bepaalt over welk jaar er eigen risico in rekening wordt gebracht. Als de DBC doorloopt naar het volgende jaar, betaalt u toch maar één keer het eigen risico. Dit is in het kalenderjaar dat de DBC is geopend.
Het is mogelijk dat u na betaling van uw eigen risico voor een DBC nog eigen risico voor datzelfde jaar overhoudt. Dit openstaande bedrag aan eigen risico kan in rekening worden gebracht voor een vervolg-DBC als die geopend wordt in datzelfde jaar. Het is ook mogelijk dat een vervolg-DBC in een nieuw kalenderjaar wordt geopend. In dat geval wordt het eigen risico voor het nieuwe jaar in rekening gebracht. Uw zorgverlener weet vaak of en wanneer er een vervolg-DBC geopend wordt. Vraag hem/haar wanneer dit gebeurt.
Als u verhuist is het belangrijk dat u de adreswijziging doorgeeft aan de gemeente. De adreswijziging wordt automatisch aan ons doorgegeven door de gemeente. U hoeft dit dus niet aan ons door te geven.
Een adreswijziging van een verzekeringnemer die zelf niet bij ons verzekerd is, moet wel aan ons doorgegeven worden. Dit kan schriftelijk of via ons contactformulier.
Of u een verwijzing nodig heeft van de huisarts, hangt af van de soort zorg. U heeft onder andere een verwijzing nodig voor:
- Ziekenhuiszorg
- Geestelijke Gezondheidszorg
- Geneesmiddelen op recept (voorschrift)
- Hulpmiddelen
- Revalidatie
- Chronische fysiotherapie
U heeft géén verwijzing nodig voor:
- Huisartsenzorg (en praktijkondersteuner)
- Brillen en lenzen
- Tandartsbehandelingen
- Reguliere fysiotherapie
- Alternatieve zorg
- Steunzolen
Voor een overzicht van alle vergoedingen en de voorwaarden gaat u naar het vergoedingenoverzicht. U leest daar ook welke zorgverleners u mogen doorverwijzen.
De zorgpas van DSW is geldig zolang u verzekerd bent bij DSW Zorgverzekeraar. Op de (digitale) zorgpas vindt u de uiterste geldigheidsdatum.